Osvěžující dezert s mangem a příchutí kokosu potěší nejen smysly, ale i naše zdraví. Servírování v kónické sklenici pozvolna otevírá vůně exotického ovoce a navíc skvěle vypadá.
Na 2 velké nebo 4 malé porce potřebujete:
Chia pudink:
60 g chia semínek
300 ml kokosového nápoje
1 – 2 lžíce čekankového sirupu (lze nahradit moučkovým cukrem, xylitolem, erytrhtriolem nebo javorovým sirupem)
1 lžička vanilkové pasty
100 g kokosové alternativy jogurtu
Dále potřebujete:
2 zralá manga
Máta
100 g kokosové alternativy jogurtu
Limetka
Borůvky
V hlavní roli:
Sada 4 univerzálních sklenic XL Authentis, Spiegelau |
Sada příborů 16dílná, matné černé, Maku |
Krájecí a servírovací prkénko, švestkové dřevo |
Nůž na zeleninu 9 cm Pakka Wood, Maku |
Postup:
První mango, resp. jeho dužinu (bez slupky) rozmixujte na pyré. Jednu polovinu pyré dejte stranou do misky. Zakápněte trochou limetky a dejte stranou.
Ke druhé polovině pyré přidejte nadrobno nakrájenou mátu – bude stačit asi 5 lístků – a kokosovou alternativu jogurtu. Společně rozmiujte.
Druhé mango nakrájejte na pěkné kostičky.
Do sklenic rozdělte mangové pyré s mátou a kokosovým jogurtem. Posypejte několika kostkami manga a borůvkami. Na ovoce naneste chia pudink. Do sklenic vlijte mangové pyré a to ještě posypejte kostkami manga a borůvkami. Ozdobte snítkou máty. Můžete použít i jedlé květy. Ihned podávejte anebo nechte vychladit v lednici. Pokud před podáváním chladíte, je dobré závěrečné zdobení ponechat až po vychlazení – tedy před podáváním.
Velké dík patří Markétě za krásný recept a krásné fotky. W: zdravezivena.cz IG: zdrave_zivena