Chia pudink s mangem

Osvěžující dezert s mangem a příchutí kokosu potěší nejen smysly, ale i naše zdraví. Servírování v kónické sklenici pozvolna otevírá vůně exotického ovoce a navíc skvěle vypadá.

Na 2 velké nebo 4 malé porce potřebujete:

Chia pudink:

60 g chia semínek

300 ml kokosového nápoje

1 – 2 lžíce čekankového sirupu (lze nahradit moučkovým cukrem, xylitolem, erytrhtriolem nebo javorovým sirupem)

1 lžička vanilkové pasty

100 g kokosové alternativy jogurtu 

Dále potřebujete:

2 zralá manga

Máta

100 g kokosové alternativy jogurtu

Limetka

Borůvky

02-mango

 

V hlavní roli:

 

03-mango

Sada 4 univerzálních sklenic XL Authentis, Spiegelau

04-mango

Sada příborů 16dílná, matné černé, Maku

05-mango

Krájecí a servírovací prkénko, švestkové dřevo

06-mango

Nůž na zeleninu 9 cm Pakka Wood, Maku

 

Postup:

První mango, resp. jeho dužinu (bez slupky) rozmixujte na pyré. Jednu polovinu pyré dejte stranou do misky. Zakápněte trochou limetky a dejte stranou.

Ke druhé polovině pyré přidejte nadrobno nakrájenou mátu – bude stačit asi 5 lístků – a kokosovou alternativu jogurtu. Společně rozmiujte.

Druhé mango nakrájejte na pěkné kostičky.

Do sklenic rozdělte mangové pyré s mátou a kokosovým jogurtem. Posypejte několika kostkami manga a borůvkami. Na ovoce naneste chia pudink. Do sklenic vlijte mangové pyré a to ještě posypejte kostkami manga a borůvkami. Ozdobte snítkou máty. Můžete použít i jedlé květy. Ihned podávejte anebo nechte vychladit v lednici. Pokud před podáváním chladíte, je dobré závěrečné zdobení ponechat až po vychlazení – tedy před podáváním.

Velké dík patří Markétě za krásný recept a krásné fotky.  W: zdravezivena.cz  IG: zdrave_zivena

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz