Hruškový dezert do skleničky

Ne vždy se nám chce pouštět do velkého pečení, ale zároveň je chuť na to připravit a dát si něco dobrého. Markéta z www.lzickacukru.cz se tentokrát pustila do dezertu, který zvládne úplně každý (i tatínek během hlídání dětí). Nejdůležitějším na snadném receptu je zakončit ho lákavým servírováním. Markéta si vybrala designové sklenice Nachtmann, do kterých patří letní drink, whisky, koktejl, káva, čaj i dezert.

 

desert_01

 

V hlavní roli:

0003822_sada-4-sklenic-na-whisky-jules-nachtmann

Sada 4 sklenic na whisky Jules

Nachtmann

p2

Servírovací set na dezerty Nuova

WMF

 

 

Na dvě porce budete potřebovat:

4 hrušky

2 lžíce cukru

35 g pistácií

 

Na karamel:

4 lžíce cukru

130 ml smetany ke šlehání

 

Na krém:

170 ml smetany na šlehání

100 g smetanového sýra

40 g moučkového cukru

16 g kakaa

 

Postup:

Začneme s přípravou karamelu. Cukru si rozpustíme na pánvi, když je rozpuštěný přilijeme smetanu a mícháme, dokud se sražený karamel opět nerozpustí a nevznikne hladké omáčky. Karamel ale v žádném případě neochutnávejte, je příšerně horký! Hotový hladký karamel necháme vystydnou a zatím se vrhneme na přípravu hrušek. Ty si oloupeme, zbavíme jádřince a pokrájíme na malé kostičky. Vložíme je spolu s cukrem do malého hrnce a lehce je povaříme, aby trochu změkly a pustily šťávu, trvá to pouze pár minut, poté odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Pistácie si pokrájíme na větší kousky a nasucho opražíme minutku či dvě na pánvi. Jako poslední si připravíme krém. Vyšleháme si dotuha šlehačku, poté přidáme smetanový sýr, kakao a cukr a vyšleháme dohladka a dotuha. Nyní můžeme dezert kompletovat. Na spodek sklenice dáme vrstvu krému, poté vrstvu hrušek, karamelu a oříšků a poté opakujeme, dokud nám nedojdou suroviny. 

 

desert_02

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz