Hovězí chilli s paprikami

Tento pokrm vám může připomínat známé mexické chilli con carne. Je pravda, že recepty chutnají velice podobně, ale v něčem se přeci liší. Rozdíl je například v dochucení anebo v tom, že toto chilli obsahuje mnohem více šťavnatých paprik. Chybí zde naopak fazole, které si můžete ale do pokrmu dodat, pokud je máte rádi.

Ingredience na 4 porce:

2 lžíce oleje (řepkový)

2 cibule

600 g mletého hovězího masa

3 stroužky česneku

1 plná lžíce rajského protlaku

2 lžičky mleté uzené papriky

1,5 lžičky mletého koriandru

1 lžička mletého římského kmínu

2 bobkové listy

1 plechovka krájených rajčat

Sůl

Čerstvě mletý pepř

 

K podávání:

Rýže

Zakysaná smetana

Chilli papričky

Čerstvý koriandr

02

V hlavní roli:

04

Keramický pekáč Ø 20 cm, Maku

05

Jídelní talíř Ø 27 šedohnědá, Maku

06

Sada příborů 16dílná, matné černé, Maku

07

Lžíce na vaření černá 30 cm, Maku

 

Postup:

V hlubší pánvi rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte nadrobno a dozlatova opékejte.

Do pánve přidejte maso a vařečkou míchejte a rozmačkávejte na malé kousky. Když se maso ze všech stran zatáhne, přidejte najemno nakrájený česnek, rajský protlak, mletou papriku, koriandr, římský kmín a bobkový list. Míchejte asi minutu.

Do pánve vlijte krájená rajčata. Plechovku naplňte do poloviny vodou a vlijte do pánve. Osolte, opepřete a promíchejte.

Papriky zbavené semínek nakrájejte na kostky o velikosti sousta. Vsypte je do zapékací mísy, přilijte směs z pánve a promíchejte. Mísu přiklopte a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte 45 minut.

Hotové chilli podávejte s rýží, zakysanou smetanou, plátky čerstvých chilli papriček a čerstvým koriandrem.

03

Velké dík patří Markétě za krásný recept a krásné fotky.  W: zdravezivena.cz  IG: zdrave_zivena

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz